Allmänna villkor

Allmänna villkor prenumerationsförmedling - Läs även vår integritetspolicy som beskriver hur dina personuppgifter behandlas.

1. Allmänt.

1.1 Lehtitukku.fi ägs av Magazine Promotion Services AB

1.2 Vid beställningar på Lehtitukku.fi tillämpas i första hand de villkor som är tillämpliga i Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, samt i Konsumentköpslagen.

1.3 Längden på prenumerationen framgår av orderbekräftelsen

1.4 För det fall beställaren är under 18 år så måste målsmans tillstånd inhämtas före köpet genomförs.

1.5 Beställning via Lehtitukku.fi kan ske på två sätt beroende på vilken titel som beställs:
a. Betalning med faktura som skickas ut av förlaget som ger ut tidningen, eller:
b. Betalning med DIBS via Lehtitukku.fi

1.6 Lehtitukku.fi kan inte ge dig ett exakt leveransdatum för första tidningen i prenumerationen eftersom det är förlaget som sköter utskick av tidning

1.7 Det är en längre leveranstid för utländska tidningar då betalnings- och postrutinerna ser annorlunda ut hos de utländska förlagen. Leveranstiden är normalt 9-17 veckor beroende på utgivningsdag. Detta är cirkatider, vi kan inte ge ett exakt leveransdatum.

2. Betalning, Återbetalning, Ångerrätt & Reklamation vid betalning med faktura som skickas ut av förlaget

2.1 Vid beställning av tidningsprenumeration med fakturabetalning så fakturerar förlaget er som kund och betalning sker direkt till förlaget som ger ut tidningen. Faktura skickas ut och betalas i samband med uppstart av prenumerationen. Vissa förlag väntar tills första fakturan är betald innan de skickar ut första tidningen. Vid beställning av de utländsk tidning som faktureras från förlaget så måste fakturan betalas innan prenumerationen sätts igång.

2.2 Vid beställning av tidningsprenumeration med fakturabetalning hanteras alla eventuella oklarheter avseende betalning eller påminnelse av fakturor av förlaget/tidningen. Du skall således vända dig till förlaget med sådana frågor, kontaktuppgifter återfinns här: http://www.lehtitukku.fi/sv/kontaktuppgifter-forlag 

2.3 Ångerrätt för tidningsprenumerationer köpta på nätet är 14 dagar enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Det innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, d.v.s. den dag då det första tidningsexemplaret levererades.

Önskar ni nyttja er ångerrätt meddelar ni det omgående till kundtjanst@lehtitukku.fi, dock senast 14 dagar efter du mottagit det första tidningsexemplaret. Kundtjänst meddelar er om hur ni ska skicka tillbaks produkten. Tidningen måste vara i samma skick som den mottogs för att ångerrätten skall gälla. Du måste själv bekosta returportot.

Tecknar du en digital prenumeration via Lehtitukku.fi gäller ångerrätten 14 dagar från köptillfället.

Observera att andra reklamationsregler gäller vid utländska prenumerationer. Vid köp av utländska tidningsprenumerationer är det efter 14 dagar från köptillfället inte möjligt att ångra köpet då de utländska förlagen inte återbetalar beställda prenumerationer.

2.4 Om du fått en annan tidning än den beställda ska du kontakta Lehtitukku.fi:s kundtjänst.

2.5 Om den beställda tidningen inte levereras ska du i första hand vända dig till förlaget för aktuell tidning.

2.6 Om tidningen är skadad vid mottagande ska du kontakta förlaget för tidningen.

2.7 Om utlovad premie saknas ska du kontakta tidningens förlag. Premier skickas i regel till fakturabetalaren från förlaget efter att fakturan är betald. Kontakta tidningens förlag för mer information om leverans av premie.  

3. Betalning, Återbetalning, Ångerrätt & Reklamation vid betalning med DIBS på Lehtitukku.fi

3.1 Vid beställning av tidningsprenumeration som betalas via DIBS så tillkommer det ingen extra betalavgift. Vi accepterar för närvarande enbart VISA, VISA Electron, MasterCard och Maestro. När du betalar med kort hanteras betalningen av vår betalningspartner DIBS för att garantera snabb och säker betalning. All information skickas krypterad via säkrade servrar (SSL/HTTPS).

3.2 Vid beställning av tidningsprenumeration som betalas via DIBS så hanteras alla eventuella oklarheter avseende betalning av Lehtitukku.fi. Du skall således vända dig direkt till Lehtitukku.fi:s kundtjänst med sådana frågor - kundtjanst@lehtitukku.fi

3.3 Ångerrätt för tidningsprenumerationer köpta på nätet är 14 dagar enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Det innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, d.v.s. den dag då det första tidningsexemplaret levererades.

Önskar ni nyttja er ångerrätt meddelar ni det omgående till kundtjanst@lehtitukku.fi, dock senast 14 dagar efter du mottagit det första tidningsexemplaret. Kundtjänst meddelar er om hur ni ska skicka tillbaks produkten. Tidningen måste vara i samma skick som den mottogs för att ångerrätten skall gälla. Du måste själv bekosta returportot.

Tecknar du en digital prenumeration via Lehtitukku.fi gäller ångerrätten 14 dagar från köptillfället.

Observera att andra reklamationsregler gäller vid utländska prenumerationer. Vid köp av utländska tidningsprenumerationer är det efter 14 dagar från köptillfället inte möjligt att ångra köpet då de utländska förlagen inte återbetalar beställda prenumerationer.

3.4 Om du fått en annan tidning än den beställda ska du kontakta Lehtitukku.fi:s kundtjänst.

3.5 Om den beställda tidningen inte levereras ska du kontakta Lehtitukku.fi:s kundtjänst.

3.6 Om tidningen är skadad vid mottagande ska du kontakta Lehtitukku.fi:s kundtjänst.

3.7 Om utlovad premie saknas ska du kontakta Lehtitukku.fi:s kundtjänst.

4. Friskrivning

4.1 Lehtitukku.fi ansvarar inte för utebliven leverans av tidning till prenumerant vid förlags- eller tidnings konkurs under pågående prenumeration. I de flesta fall återbetalas inte prenumeranten för prenumerationen. Förlag väljer oftast att ersätta aktiva prenumeranter med en likvärdig titel under resterande period.

4.2 Lehtitukku.fi ansvarar inte heller i förhållande till prenumerant för tidning som dragits tillbaka/lagts ned av aktuellt förlag under pågående prenumeration utan hänvisar till respektive förlag.

4.3 Lehtitukku.fi ansvarar inte heller i förhållande till prenumerant för tidning som ej levereras på grund av förlagets prenumerationsvillkor.

5. Säkerhet, Sekretess och Personuppgifter

5.1 Vid beställning hos Lehtitukku.fi uppger du ditt namn och adress. När du beställer en prenumeration hos oss godkänner du också att dina uppgifter används i vår verksamhet för att fullgöra våra åtaganden mot dig.

5.2 Lehtitukku.fi lämnar endast ut dina personuppgifter till det förlag som äger utgivningen av den tidning du beställt

5.3 Vi erbjuder dig automatiskt vårt nyhetsbrev via e-post. Nyhetsbrevet kan enkelt avbokas via länk på aktuellt nyhetsbrev eller via vår kundtjänst.

5.4 Enligt personuppgiftslagen har du rätt att få del av de uppgifter som vi registrerat om dig. Om sådan information är felaktig, irrelevant eller ofullständig kan du begära att informationen ändras eller tas bort. 

6. Presentkort

6.1 Presentkort från Lehtitukku.fi är giltiga ett år från utfärdandedatum. Efter ett presentkorts sista giltighetsdatum är värdet förbrukat.

6.2 Ditt presentkort är en värdehandling. Om du tappar bort presentkortet/presentkortskoden har du inte rätt att få ett nytt av Lehtitukku.fi.

6.3 Presentkortet kan nyttjas för hela utbudet på Lehtitukku.fi. Om din prenumeration har ett lägre värde än presentkortet sparas den återstående summan och kan användas vid ett senare tillfälle. Om prenumerationen har ett högre värde än presentkortet betalar du mellanskillnaden med DIBS kortbetalning. 

6.4 Lehtitukku.fi ansvarar inte för utebliven leverans av tidning till prenumerant vid förlags- eller tidnings konkurs under pågående prenumeration, för tidning som dragits tillbaka/lagts ned av aktuellt förlag eller för tidning som ej levereras på grund av förlagets prenumerationsvillkor utan hänvisar till respektive förlag. I dessa fall återbetalas inte värdet för presentkortet och inget nytt presentkort utfärdas.

6.5 Ditt presentkort kan ej lösas in mot kontanter eller återköpas.

6.6 Du kan inte kombinera två presentkortskoder

Så här fungerar LehtiTukku

Du beställer tidningsprenumeration
Vi levererar din beställning till tidningsförlaget
Förlaget levererar tidningen till dig